(Herhalings)cursussen

In de maanden oktober, november en december worden de (herhalings)lessen reanimatie & AED georganiseerd.
Zij worden gegeven door Peter Stultiëns in de avonduren van 19:30 tot 21:30 in de dorpshuis "De Paol" te Altweerterheide.

Lees meer: (Herhalings)cursussen

Hartslagnu.nl

HartslagNu is het oproepsysteem dat burgerhulpverleners via een bericht op de mobiele telefoon oproept om ter plaatse te gaan bij een mogelijke reanimatie. Het is belangrijk dat u zich als gecertificeerde hulpverlener zelf aanmeldt bij www.hartslagnu.nl.

Lees meer: Hartslagnu.nl

Stappenplan reanimatie

reanimatieinstructBij een hartstilstand is er acuut levensgevaar. Direct starten met reanimeren (borstcompressies en mond-op-mondbeademing) en het aansluiten van een AED redt levens. De eerste 6 minuten zijn in zo'n situatie cruciaal voor ‘n grotere overlevingskans!  

Belangrijk is dat u kalm blijft én ook op uw eigen veiligheid let.

Instructie1 AED Instructie2 AED

Lees meer: Stappenplan Reanimatie

De niet-reanimerenpenning

De hulpverlener mag niet op zoek gaan naar de niet-reanimerenpenning, omdat dit tijdverlies betekent. Mensen die wel gereanimeerd willen worden kunnen dan namelijk tekort worden gedaan. Mocht de hulpverlener bij het ontbloten van de borst een niet-reanimerenpenning aantreffen, dan kan hij stoppen met reanimeren. Hij mag ook doorgaan tot professionele hulpverleners aanwezig zijn.

Lees meer: De niet-reanimerenpenning

Nazorg van een reanimatie

Een reanimatie, of het nu van een volwassene of een kind is, is voor veel 'lekenhulpverleners' maar ook voor professionele hulpverleners een heftige ervaring. In korte tijd wordt men geconfronteerd met een slachtoffer in nood dat gereanimeerd moet worden. Hulpverleners zitten na een reanimatie vaak met veel vragen, over het slachtoffer, over henzelf of over andere zaken. 

Lees meer: Nazorg van een reanimatie

Stichting Hartsave Altweerterheide