Stichting Hartsave Altweerterheide

Doel

Stichting Hartsave Altweerterheide heeft als doel het redden van levens bij een plotselinge hartstilstand in Altweerterheide en haar buitengebied.
 
De eerste 6 minuten zijn in zo'n situatie cruciaal voor een grotere overlevingskans! Voor spoedeisende medische hulp zijn de 1100 bewoners van Altweerterheide aangewezen op Weert. Door de afstand gaat veel kostbare tijd verloren die het verschil kan maken tussen leven en dood. De aanrijdtijd van een ambulance naar Altweerterheide zal zeker 13 tot 15 minuten in beslag nemen.
 
De Stichting Hartsave Altweerterheide wil haar doel bereiken met:

  • plaatsing, onderhoud en vervanging van de 11 AED's;
  • organisatie van (herhalings)cursussen;
  • registratie van de ruim 80 gecertificeerde hulpverleners;
  • donateursactie en werving van sponsoren voor de financiële onderbouwing;
  • Informatie geven aan bewoners over AED en achtergrondinformatie over het hart.

Communicatie

De communicatie met bewoners en donateurs vindt plaats d.m.v.


Bestuur

  • Monique Ekers (voorzitter)
  • Albert Hansen (secretaris, beheer website)
  • Petra Creemers (penningmeester)
  • Maria Verhagen (cursussen)
  • Rieky Stultiens

Informatie 2021

Aanschaf en onderhoud AED's
Het maandelijks onderhoud is netjes gepleegd. In 2021 zijn alle AED's vervangen. Voor een betere dekking is besloten een extra AED aan te schaffen. De AED bij het oude resort Ijzeren Man is verplaatst voor aan te sluiten op een betere dekking voor het buitengebied. Via de Hartstichting is ook nog een extra AED op de Dijkerstraat geplaatst. De AED bij de zaal/restaurant De Schutterhoeve is op een beter bereikbare plaats gehangen. Voor een totaaloverzicht van de locaties zie de tab "AED's".

Cursussen reanimatie en bediening AED
Dit jaar hebben weer tientallen hulpverleners de herhalingscursussen van Peter Stultiëns succesvol gevolgd.
Dit alles resulteert dat we voor zo'n kleine gemeenschap een groep van rond 80 hulpverleners hebben, die in geval van nood een AED kunnen bedienen én die kunnen reanimeren. Het is wel jammer dat sommige cursisten zich laat afmelden, waardoor een herschikking niet mogelijk is. Dit zorgt voor de Stichting voor extra onnodige kosten.

Donateurs
De donateuractie heeft in totaal zo'n 213 donateurs opgeleverd. Door de corona-crisis heeft geen actie langs de deur kunnen plaatsvinden, maar is het beperkt gebleven tot brieven in de brievenbus. Hopelijk is dit volgend jaar wel weer mogelijk. De financiële begroting is ondanks alles goed op orde en maakt het door de donaties mogelijk in geval van calamiteiten problemen adequaat op te vangen. Dit jaar hebben we ook nog een speciale donatie mogen ontvangen van Stratosfear Consulting, waardoor zij zijn toegevoegd bij "Vrienden van Stichting Hartsave Altweerterheide".

Stichting Hartsave Altweerterheide bedankt iedereen hartelijk voor hun bijdrage.

2021, Stichting Hartsave Altweerterheide

 


Privacy
Disclaimer

Stichting Hartsave Altweerterheide